Aceasta este o reteta pe care o stiu de la mamicuta mea draga. Cand ne era pofta de ceva dulce si rapid, ne facea cate un lighean plin cu piscoturi crocante si delicioase, care se termina instant. Asa ca, de Paste, m-am gandit sa fac reteta asa cum o facea mama. Iata reteta:
INGREDIENTE:
1 cana de untura topita, 1 cana de zahar, 1/2 cana de lapte, 2 plicuri de zahar vanilat, esenta de rom, 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu, un varf de cutit de sare, 2 oua, faina cat cuprinde.
MOD DE PREPARARE:
Amestecam intr-un bol mai mare, mai intai ingredientele lichide, adica untura topita, laptele si ouale. Apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, sarea si bicarbonatul de sodiu si amestecam pana s-a topit cat de cat zaharul. Apoi adaugam faina trepatat, pana vedem ca va iesi un aluat mai vartos, pe care il lasam sa se odihneasca 15 minute la frigider.
Apoi montam masina de tocat carne, la care adaugam forma de piscoturi si rupem cate o bucata de aluat si il dam prin masina formand piscoturile, pe care le asezam direct in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor lasandu-le pana devin aurii.
Aceasta-i reteta de piscoturi a mamei. Numai ca eu am vrut sa o imbunatatesc si din aceste piscoturi am format cerculete in mijlocul carora am asezat bucatele de rahat sau coaja de lamaie si portocala.
Le-am introdus si pe acestea la cuptor. Apoi, dupa ce s-au copt, pe cele rotunde le-am pudrat cu zahar pudra, iar pe cele batoane le-am introdus jumatate in ciocolata topita.
Si aceasta era inceputul mesei de paste. Minunat. Si delicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu