joi, 21 aprilie 2016

PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE TARTA


     Este una din preferatele mele, si am zis sa va prezint si voua reteta.
 
    INGREDIENTE:
    Pentru aluat: 250 g de unt sau margarina la temperatura camerei, 300 g de zahar, 6 oua mari, 250 g de iaurt, coaja de la o lamaie, 2 linguri de zeama de lamaie, 100 g de fructe confiate sau uscate (eu am pus coacaze, merisor si caise uscate), 300 g de faina, un plic de praf de copt, un praf de sare.
 
   Pentru ornat: un plic de crema de tarta de la Dr.Oetker, coaja de portocala si coaja de lamaie.
 
    MOD DE PREPARARE:
   Pentru inceput, incingem cuptorul si tapetam tava cu hartie de copt. Untul (care e necesar sa fie moale, la temperatura camerei, deci nu topit), il amestecam cu zaharul, 5-6 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma in care granulele de zahar aproape ca nu se mai simt. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand 1 minut intre fiecare. Apoi adaugam jumatate din faina impreuna cu sarea si praful de copt si amestecam bine. Urmeaza sa adaugam iaurtul, amestecam, apoi punem restul de faina, coaja si zeama de lamaie si fructele cofiate sau uscate. Amestecam pana compozitia devine omogena si consistenta. Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Dupa ce acest timp s-a scurs, facem testul cu scobitoarea. Daca este copt, scoatem aluatul din cuptor si il lasam sa se racoreasca. Crema de tarta o preparam dupa instructiunile de pe plic. Dupa ce prajitura s-a racit, o taiem asa dupa cum avem pofta, ori patrate, ori asa dupa cum am ales eu sa le tai, rotunde, cu o forma de inox. Deasupra, cu un pos, ornam cu crema de tarta, iar peste crema eu am pus coaja de portocala si lamaie confiate de mine. Este delicioasa.
                                                                              Pofta buna!
 



 

 

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu