luni, 7 martie 2016

PRAJITURA LAMAITA

                          

                                  PRAJITURA LAMAITA

           Am pregatit o prajitura minunata, delicioasa si  racoroasa ca o zi de primavara (ca doar e primavara, nu?). Si nu m-am putut abtine sa nu va impartasesc si voua reteta. Stiu ca nu am mai postat de mult timp in blog, dar sper sa ma intelegeti si sa ma iertati. Am avut o perioada mai zbuciumata, atat. Eu am ramas aceiasi, poate putin mai inteleapta si cu dorinta de a face doar ce imi dicteaza sufletul. Deci, acum stiu ca trebuie sa continui sa postez in blog retetele pe care eu le prepar cu atata drag si zic eu si pricepere. Dar sa lasam palavrageala si sa trecem la treaba.
 
           INGEDIENTE:
 
       Pentru blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 2 linguri de cacao, 1 lingura de ulei, 1 pliculet de praf de copt.
 
       Pentru crema de branza: 500 g de branza dulce, 200 g de unt, 150 g de zahar, 1 esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie.
 
       Pentur glazura: sucul de la 6 portocale, sucul de la 2 lamai, 2 pliculete de gelatina, 4 linguri de zahar, 1 pliculet de zahar vanilat.
 
          MOD DE PREPARARE:
 
      Blat:
      Se separa albusurile de galbenusuri, apoi frecam galbenusurile cu zaharul pana se dubleaza in cantitate. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le batem spuma tare si apoi le incorporam in aluatul de galbenusuri. Tapetam tava de prajituri cu hartie de copt, apoi turnam aluatul si dam tava la cuptorul incins in prealabil,la 180 de grade, timp de 20-25 de minute. Cand blatul e gata copt (facem testul cu scobitoarea), il scoate din cuptor si il lasam sa se raceasca.
 
    Crema de branza:
     Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga branza dulce, esenta de vanilie si coaja de lamaie si se amesteca pana se omogenizeaza.
 
   Glazura:
     Se amesteca sucul de portocale si sucul de lamaie si adaugam zaharul si zaharul vanilat, iar apoi gelatina hidratata si dizolvata dupa indicatiile de pe plic. Amestecam bine.
 
    Dupa ce s-a racit blatul, il acoperim cu crema de branza, niveland frumos, apoi, peste crema de branza, adaugam jeleul de portocale si lamaie. Dam tava la frigider si lasam peste noapte.
     Dimineata veti avea o prajitura delicioasa pe care o veti savura cu placere alaturi de cafeluta aburinda.
 
                                                    POFTA BUNA!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu