joi, 31 martie 2016

PRAJITURA DE POST CU MORCOVI SI MERE

 



       Pai daca tot suntem in postul Pastelui, haideti sa facem si o prajitura de post. Si m-am gandit ca ar fi buna o prajitura cu morcovi si mere.
      
       INGREDIENTE:
   4 morcovi potriviti (nici prea mari, nici prea mici), 1 mar mare, 150 g de zahar, 100 ml de apa, 50 ml de ulei, 300 g de faina, 1 plic de praf de copt, o mana de fructe uscate (stafide, merisoare, coacaze, etc...), esenta de vanilie, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 50 g de pesmet, 50 g de zahar brun, nuci prajite.
 
      MOD DE PREPARARE:
  Mai intai curatam morcovi si marul de coaja si ii dam pe razatoare mare. Peste ei punem zeama de lamaie pentru a evita oxidarea marului. Apoi punem intr-o craticioara apa impreuna cu uleiul si zaharul si punem pe aragaz la foc mic pana se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, lasam compozitia sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit, amestecam siropul cu fructele, peste care punem si fructele uscate, esenta de vanilie, coaja de lamaie, si amestecam din nou. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Cand compozitia e omogena, o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra presaram pesmet, peste pesmet presaram zaharul brun, iar peste zahar presaram nucile prajite.
 



      Introducem tava la cuptorul preincalzit cam vreo 35 -40 de minute, atat a durat la mine. Cand am facut testul cu scobitoare a fost ok.
     Dupa ce am scos tava de la cuptor, lasam prajitura sa se racoreasca si apoi o taiem in cubulete. Le asezam pe farfurie si le infrumusetam cu un sirop de visine asa cum am facut eu, sau cu orice sirop de fructe aveti prin casa, sau chear cu o crema de ciocolata. Au iesit fenomenal de bune. Am mancat dintr-un foc patru bucati.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu