luni, 4 aprilie 2016

TERCI DE FULGI DE OVAZ INTEGRAL CU BANANE SI CAPSUNI


            Iata o reteta de dulciuric delicioasa simpla si rapida. Este si foarte consistenta, asa ca de vreti sa mancati mai multa nu o sa mai puteti.

           INGREDIENTE:
       250 g de fulgi fini de ovaz integral, 2-3 linguri de zahar (dupa gust), 2 banane, 2 lingurite de seminte de mac, 50 g de fulgi de nuca de cocos, 1 esenta de vanilie, sirop de visine (sau orice alt sirop), smantana dupa gust, si capsuni taiate in sferturi.

           MOD DE PREPARARE:
     Fulgi de ovaz se pun intr-o cratita, iar peste ei se pune apa (cam cat sa acopere fulgi de doua degete) si se fierb. Dupa ce fulgii de ovaz s-au fiert (au capatat consistenta pilafului de orez), se da  cratita la o parte de pe aragaz si se lasa putin sa se racoreasca terciul. Apoi peste terci adaugam cele 2 banane pasate cu o furculita, semintele de mac, fulgii de nuca de cocos si esenta de vanilie si amestecam totul pana se omogenizeaza. Asta a fost reteta de terci. Voi puteti orna in farfurie cu diferite sosuri dulci, siropuri, smanatana sau iaurt, fructe la alegere. Eu am pus mai intai in farfurie sirop de visine facut natural de surioara mea Adela, apoi am asezat peste el terciul. Peste terci am pus smantana, pe margine am ornat cu sferturi de capsuni, iar peste tot am stropit din nou cu sirop de visine.
     E foarte consistent si buuuun tare de tot.

           POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu