joi, 21 aprilie 2016

                                BUDINCA YORKSHIRE

           Budinca Yorkshire este un aperitiv simplu si rapid. Dar interesant este ca aceasta budinca o putem transforma si in dulciuric, savurand-o cu alaturi de diferite gemuri sau creme dulci. Iata reteta:
          
            INGREDIENTE:
    - 300 g de lapte,
    - 250 g de faina,
    - 4 oua,
    - un praf de sare,
    - ulei pentru uns formele.
 
 
           MOD DE PREPARARE:
    Mai intai luam o tava cu forma de briose in care punem ulei, in fiecare forma, iar apoi o introducem la cuptor lasand uleiul sa se incinga bine.
    Cele 4 oua le batem spuma intr-un vas mai adanc, apoi adaugam laptele si amestecam pana se incorporeaza bine, iar la final adaugam faina si sare treptat, amestecand in continuare pana se incorporeaza si devine o compozitie subtire si pufoasa ca de clatite.
     Dupa ce uleiul din tava s-a incins, miscandu-ne repede pentru a nu se raci uleiul, turnam compozitia in fiecare forma dar fara a le umple, apoi introducem tava din nou la cuptor. Nu deschidem cuptorul timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute putem verifica daca budinca s-a copt. Daca s-a copt scoatem budincile pe un platou si le putem consuma atat simple, cat si cu diferite sosuri (asa cum am facut eu), dar si cu diferite creme sau gemuri.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu