marți, 5 aprilie 2016

PRAJITURA CU MERE TRANDAFIR



          Trebuie sa va spun ca pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe Facebook, cu unele mici modificari. In primul rand ca eu am facut aluatul, nu l-am cumparat, si am folosit crema de ciocolata in loc de crema de branza. Dar pot sa va confirm faptul ca este delicioasa si nu prea greu de facut.
          Deci sa incepem prepararea.

          INGREDIENTE:
     Pentru aluat: 500 g de faina, 25 g drojdie proaspata, un varf de cutit de sare, 1 ceasca de ulei, 250 ml apa calda.
     Pentru umplutura: crema de ciocolata, doua mere taiate felii subtiri, scortisoara pudra, 1 plic de zahar vanilat, zahar pudra pentru decor.

         MOD DE PREPARARE:
     Mai intai preparam aluatul. Intr-un castron destul de inalt punem faina, sarea si uleiul. In alt castron mai mic dizolvam drojdia in putina apa calda cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam 5-10 minute pana se dizolva si se dospeste drojdia, apoi o rasturnam peste restul ingredientelor si amestecam. Treptat adaugam apa calda, dar cu grija, astfel incat aluatul sa nu fie nici prea vartos, dar nici prea moale. Apoi framantam 5-10 minute aluatul. Il acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit 1 ora. Dupa ce s-a dospit intindem o foaie subtire cam de jumatate de cm si taiem fasii dreptunghiulare.
        Merele le taiem jumatati si le curatam de samburi cu o lingurita, apoi le taiem fasii subtiri pe care le stropim cu zeama de lamaie sa nu oxideze pana le pregatim.
        Peste aluatul taiat fasii, intidem pe o singura parte crema de ciocolata.

        Peste crema de ciocolata asezam felii de mere si apoi rulam fiecare fasie de aluat.


      Intre timp pregatim o tava de briose pe care o ungem cu margarina, apoi asezam rulourile in ea.
      Peste fiecare rulou presaram scortisoara pudra si zahar vanilat, apoi introducem tava la cuptoul preancalzit. Se coc in aproximativ 30 de minute, dar puteti face testul cu scobitorea ca sa fiti siguri.
     Dupa ce s-au copt, se scot din tava si se aseaza pe un platou alaturi de fructe (asa cum am facut eu), sau combinat cu inghetata, sosuri sau diferite creme. Le pudram cu zahar pudra.
        Pofta buna! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu