Aveam o pofta de ceva dulce, ceva de speriat.Dar din ce sa fac ceva dulce? Nu tu lapte , nu tu oua, margarina mai aveam cam jumatate de pachet, si am zis:”hai sa scot ce mai am si vad eu ce incropesc “.Si am scos din dulap:
-vreo 200 g de cereale cu alune si stafide
-150 g de faina (ca atat mai aveam)
-100 g zahar
-100 g zahar
-200 g de pesmet
-150 g margarina
-cam 2 linguri de cacao
-esenta de vanilie
-coaja si zeama de la jumatate de lamaie
-un plic de praf de copt
Cerealele le-am pus putin la inmuiat intr-un bol cu apa cam cat sa le acopere (10 min).Margarina am topit-o si am lasat-o sa se racoreasca.
Apoi am amestecat toate ingredientele cu cerealele ( cu tot cu apa) si margarina si am obtinut un aluat vartos ca pentru biscuiti.
Din aluat am luat cate o lingura si am format mingiute pe care le-am aplatizat formand niste banutei mai maricuti.
Tava am gatit-o in hartie de copt si am asezat frumos banutei in ea si ..tusti la cuptor.
Dupa vreo 25 – 30 de minute erau gata . Aromele amestecate, de vanilie, cacao , alune si lamaie erau imbietoare facandu-ma nerabdatoare sa le gust. Nu va pot spune cu cata pofta le-am mancat.MihaL si NuTsu au fost incantati si ei. Tocmai de aceea, dupa vreo 2 ore, nu mai era nici un banutel J
Incercati si voi.E simplu si economic.
Pofta buna!
cam tot asa de inedit si "incoprit" sa apara si banutei cu figuri de oameni morti sau vii (depinde de tara de provenienta) :))) in conturile si portofelele voastre
RăspundețiȘtergere