E o ciorbita usor si repede de preparat si care mie imi aminteste de ciorba de burta. E usor asemanatoare, doar ca aceasta nu are burta dar are in schimb slanina afumata. Aceasta ciorbita am gustat-o prima data la sora mea Adela din Sibiu. Preparata cu slanina de Sibiu si salata din gradina ei, mi s-a parut minunata si bineinteles ca am luat reteta si am gatit-o si eu.
Ingrediente:
- 4 capatani de salata mari
- 300 g de slanina afumata (mai mult sau mai putin , dupa gustul fiecaruia)
- 2 capatana de usturoi mari
- 4 oua
- smantana dupa gust
- bors dupa gust
- 1 capatana de usturoi pentru aroma de la sfarsit
Mod de preparare:
Spalam salata, taiem slanina bucatele mici si subtiri, curatam cele 2 capatani de usturoi. In oala in care vom gati ciorba, cu putin ulei, vom pune mai intai slanina la prajit, dupa care, usturoiul tocat marunt, il calim 2-3 minute. Salata o taiem fasii si dupa ce am pus apa peste slanina si usturoi, punem si salata la fiert. Vom lasa sa fiarba pana ce salata s-a inmuiat, ii punem si bors dupa gust, apoi, din oua, preparam o omleta, pe care o taiem si pe ea fasii si o punem in ciorba in momentul in care am dat oala la o parte de pe foc. Tocam si cealalta capatana de usturoi si o punem in ciorba. Si arata cam asa:
Dar in farfurie vom adauga si smantana, care ii va da un gust mai cremos si consistent. Mie mi s-a parut o ciorba extraordinara. Usoara si aromata, vesela si jucausa :).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu