joi, 21 iulie 2011

Prajitura bicolora


Trebuie doar sa ai imaginatie si sa combini retetele sa iti iasa o prajitura extraordinar de buna. Si nu o spun eu, ci cei care au mancat-o. Si va dau si voua reteta sa o incercati.

Ingrediente:
Aluat:
- 6 oua
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- 2 linguri de cacao
- o fiola de esenta de rom
- 1 plic de praf de copt
- 3 linguri de ulei
Crema alba:
- 300 g frisca
- 1 banana
- 3 plicuri de zahar vanilinat
- 100 g ciocolata alba de menaj
Crema neagara:
- 1 plic de crema de ciocolata de la dr.Oetker
- 250 ml lapte
- 4 linguri de zahar
Glazura:
- glazura de ciocolata de la dr.Oetker

Mod de preparare:
       Blat: - Batem spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul adaugand uleiul lingura cu lingura. Faina si cacaoa le cernem intr-un vas peste care punem si plicul de praf de copt. Apoi incorporam. Mai intai galbenusurile in albusuri, apoi peste acestea punem putin cate putin faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Si le amestecam de jos in sus sa nu scada albusurile. Adaugam si esenta de rom.Tapetam  o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnam aluatul. Dam la cuptor cam 20 - 25 de minute.Dupa ce s-a copt, scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.
      Crema alba: - Batem frisca cu mixerul. Banana o punem in robotul de bucatarie si o mixam pana se face pasta. Ciocolata o radem pe razatoare mica. Si apoi, intr-un vas le amestecam pe toate, impreuna cu zaharul valinilat.
      Crema neagra: - Desfacem plicul de crema de ciocolata si impreuna cu laptele si cele 4 linguri de zahar mixam pana se face crema.
      Asamblarea: - Blatul il taiem pe orizontal in trei. Peste prima bucata de blat punem cu lingura suc de portocale si asezam una din creme, iar peste cea de a doua, dupa ce am insiropat-o si pe ea, punem cealalta crema. Urmeaza cea de a treia bucata de blat, peste care turnam glazura care se prepara foarte simplu. Cu 4 linguri de apa si plicul de glazua, amestecam pana se obtine glazura.



Dupa ce am pus si glazura, dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore si deabia apoi o taiem si pe fiecare bucata punem cate un mot de frisca peste care punem ce vrem si ce avem. Fructe proaspete ( cirese, capsuni, mure, fragi), bombonele de ciocolata, jeleuri, sau, cum ama pus eu , ca asta aveam, jumatati de pufuleti cu ciocolata.
       Va spun ca a avut un asa succes cum nu se putea mai bine. Am dus la fete, la NuTsu la serviciu si mi-au multumit si m-au felicitat. Nu va mai spun ca MihaL si NuTsu au mancat cate 2 odata.:)

           Pofta buna!




       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu