marți, 5 iulie 2011

Salata de fasole teci





Ingrediente:
- 1 kg fasole teci fideluta
- 1 pahar de ulei
- 3 rosii bine coapte
- 2 castraveti potriviti
- 1 capatana de usturoi
- 2 linguri de smantana
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
                      Fasolea se curata de codite, se spala in jet de apa, si se pune la fiert intr-o oala mai maricica, cu apa cat sa acopere fasolea. Adaugam cam 1/2 lingurita de sare si lasam sa fiarba. Cand fasolea este fiarta, o strecuram de apa si o punem intr-o tigaie cu ulei incins in prealabil si lasam sa se caleasca un pic. Dupa ce s-a calit, rasturnam fasolea intr-un bol mai adanc.
                      Rosiile si castravetii le curatam de coaja. Rosiile le tocam marunt, iar castravetii ii dam pe razatoare mare, urmand sa le rasturnam pe toate peste fasole.
                      Usturoiul il curatam si il pisam, dupa care, il frecam cu ulei pana iese ca o pasta. Adaugam putina sare si cele 2 linguri de smantana si mestecam pana se incorporeaza smantana.
                      Rasturnam si mujdeiul de usturoi peste fasole si amestecam totul si mai adaugam sare si piper dupa gust.
                      O mancare usoara aromata si delicioasa.
       
                      Pofta buna!


         
                   

Un comentariu: