marți, 5 iulie 2011

Branzoaice

Hi, hi, hi :), au iesit ca niste mingiute aromate si crocante. Mmmm, bune.

Ingrediente:
       Pentru aluat:
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 2 linguri de ulei
- 200 ml apa calduta

       Pentru umplutura:
- 300 g branza de vaci
- 4 linguri de gris
- 1 cana cu apa

       Pentru ornat:
- 1 ou
- cascaval ras

Mod de preparare:
          Faina se rastoarna intr-un castron mai adanc. In mijlocul ei se face o gropita unde punem sarea, zaharul, uleiul si drojdia si apoi incepem sa framantam, adaugand apa putin cate putin pana se incorporeaza toata si aluatul incepe sa faca basicute. Acoperim castronul cu aluatul cu un prosop si lasam sa se dospeasca intr-un loc ferit de curent sau racoare.
          Umplutura se prepara simplu si repede. Radem branza intr-un bol, iar grisul il punem inrt-o craticioara impreuna cu apa si lasam sa fiarba pana se ingroase, mestecand continu sa nu se lipeasca. Cand grisul e fiert, se rastoarna peste branza si se amesteca bine.
          Luam aluatul gata dospit si il intindem cu sucitorul in foaie cam de 1 cm grosime. il taiem in patratele si in fiecare patratea asezam cate o lingura sau mai mult de umplutura. Apoi impachetam in forma de bila.
          Bilele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut si presaram peste ele cascaval ras. Dam tava la cuptor si urmarim pana se rumenesc bine. Scoatem tava si asteptam sa se raceasca putin, ca altfel ne frigem :).

Pofta buna!

   
          

Un comentariu: