miercuri, 13 iulie 2011

Cornuri pufoase

De ce trebuie sa dau bani ca sa mananc un corn care nu prea are gust si consistenta cum sunt cele ambalate din magazine? Ce? Eu nu pot sa imi prepar singura cornuri cate vreau care sunt bune si nu au E-uri si alti aditivi? Ba uite ca da. Si iata ce a iesit. Niste cornuri care nu au avut viata lunga in farfurie, ca au fost infulecate in cateva ore :)

Ingrediente:
- 1 kg de faina
- 50 g de drojdie proaspata
- 1 lingurita de sare
- 4 linguri cu miere
- 3 linguri cu zahar
- 500 ml de lapte
- 50 g de unt

Mod de preparare:
          Faina o asezam frumos intr-un lighean mai mare, facem o adancitura la mijloc unde adaugam sarea si drojdia sfaramitata.
          Laptele il punem la foc mic intr-o craticioara, impreuna cu mierea, zaharul si untul. Cand untul este topit, dam deoparte craticioara si lasam sa se racoreasca. Cand este numai caldut, punem laptele peste faina si framantam cu indarjire aluatul. Acoperim aluatul cu un prosop curat si lasam la dospit pana isi dubleaza cantitatea.
          Astfel fiind pregatit aluatul, il intindem cu sucitorul in forma de sfera si grosime cam de 1 cm si il taiem in triunghiuri ca la pizza. In fiecare triunghi punem la mijloc gem cu nuca pisata. Asa am pus eu, dar le putem umple si cu ciocolata si cu gem simplu si cu budinca si cu diferite creme, la alegere.
          Apoi rulam triunghiul, de la baza spre varf.
          Cornurile formate astfel, le asezam in tava acoperita cu hartie de copt si le mai lasam sa se odihneasca inca 15 min. Bagam tava la cuptor si le lasam pana s-au rumenit si umflat ca niste pitute. :)
          Dupa ce am scos tava din cuptor, preparam un sirop din apa si zahar si ungem cu el fiecare corn in parte. Ii va da stralucire si inca un strop de dulceata.

          Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu