miercuri, 13 iulie 2011

Sprot evantai



Pentru ca este foarte cald, m-am gandit sa gatesc niste evantaie din pestisori, care sa ne racoreasca si la propriu si la figurat. Sunt crocanti si usor de digerat si nici nu ingrasa. Si, pe langa asta, mai sunt si extraordinar de gustosi.

Ingrediente:
- 1 kg de sprot congelat
- sare dupa gust
- malai pentru gatit pestisorii inainte sa fie pusi in tigaie

Mod de preparare:
                    Dezghetam mai intai pestisorii si apoi ii curatam de intestine. Eu le-am taiat si capetele, mie nu imi plac. Apoi ii spalam bine si in interior si in exterior si ii saram. Luam cutiuta cu scobitori sa o avem la indemana si pe fiecare scobitoare infigem de codite cate 5-6 pestisori.
Evantaiele fiind formate, le luam unul cate unul si le trecem prin malai, apoi direct in tigaia cu ulei incins si lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Ii scoatem pe farfurie si pestisorii sunt numai buni de mancat, cu mujdei de usturoi pe deasupra si mamaliguta calda langa ei. :)
      Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu