vineri, 15 iulie 2011

Piept de pui cu ciuperci pleurotus


Ma gandeam ca pe caldura asta trebuie sa fac mancare. Si ce mancarica pot gati si repede si usor si bun? Piept de pui cu ciuperci pleurotus. Buna idee. Se face si repede si e si gustoasa.

Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 500 g ciuperci pleurotus
- 1 ardei gras
- 3 linguri de smantana
- 4 graunti de usturoi
- rozmarin uscat
- patrunjel
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
                  Pieptul de pui se spala si se taie fasii. Ciupercile se spala si se taie in bucati mai mari.In doua tigai se pune ulei la incins si rozmarin uscat. Intr-una din tigai se pune pieptul de pui, iar in cealalta se pun ciupercile pleurotus si usturoiul doar zdrobit, pentru aroma. Le lasam pe amandoua sa se caleasca si cand sunt gata, peste pieptul de pui se toarna smantana si se mai lasa la fiert un minut, doua, iar peste ciuperci vom pune ardeiul gras taiat fasii.Saram si piperam ambele mancaruri din ambele tigai.
                  Cand sunt gata se adauga patrunjel in ambele tigai.
                  Astfel fiind gatit pieptul de pui cu pleurotus, asezam frumos pe farfurie cam asa:


                            Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu