Azi (31.05.2011) am gatit ciuperci umplute
Pe langa ciupercute, ne mai sunt necesare urmatoarele ingrediente pentru umplutura:
-branza Feta (pentru ca e cremoasa si usor de amestecat cu celelalte ingrediente)
-ardei gras rosu
-morcov
-frunzele de la ceapa verde
-marar si patrunjel
-piper
-un ou
Ciupercile au niste palariute asa de frumoase si delicate si tocmai de aceea, cu mare grija, am desprins coditele de palariute, care sunt niste boluri in miniatura, tocmai bune pentru umplutura noastra.
Daca ciupercile sunt foarte proaspete, nu mai e nevoie sa cojiti stratul de la suprafata. Eu le-am cojit, deoarece le aveam in frigider de vreo doua zile.
Am presarat in interiorul palariutelor cate un strop de sare si cate un strop de piper.
Ciupercutele fiind gata primenite si asteptand sa fie umplute, am purces la preparat umplutura.
Legumele le-am tocat cubulete mici, mici, iar verdeata am tocat-o maruntel.
Branza am pasat-o cu furculita pana s-a facut ca o crema, apoi am rasturnat peste ea legumele si verdeata si le-am amestecat.
Astfel fiind savarsita umplutura, am asezat-o cu grija in palariutele pe care la randul lor le-am asezat in tava imbracata in hartie de copt .La sfarsit am batut un ou si am uns cu el palariutele umplute si apoi… tusti , ciupercutele la cuptor.Timpul de coacere , cam 15 – 20 de minute.Le-am servit alaturi de pulpe de pui prajite in tigaie si tocanita de codite de ciuperci.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu