vineri, 24 iunie 2011
Sarmalute de post in foi de vita
Sunt asa de bune, ca nici nu simti ca nu ar fi umplute cu carne.
Ingrediente:
- foi de vita oparite
- 1 pachet de soia granule
- 7-8 ciupercute maricele
- 200 g masline fara samburi
- 1 mana de orez
- 2 cepe potrivite
- 5 linguri de bulion
- sare si piper dupa gust
- un pic de cimbru uscat
- ulei, cateva linguri
- arpagic care, in gradina mea din balcon, arata cam asa
Mod de preparare:
Pentru inceput oparim foile de vita de vie in apa cu putina sare. Apoi ne grabim sa facem umputura minunata.Mai intai punem soia la fiert pentru 15 minute intr-o oala cu apa si sare, dupa care o scurgem bine de apa si o rasturnam intr-un castron mai adanc unde vom realiza intreaga umplutura.
Curatam o ceapa si o tocam marunt si o punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand a inceput sa se aureasca, adaugam ciupercile spalate si taiate marunt.Lasam sa scada putin (pentru ca ciupercile lasa foarte multa apa), apoi sosul rezultat se rastoarna peste soia din castron.
Tocam si maslinele marunt si le punem in castron.
Orezul il spalam, il scurgem de apa si il adaugam si pe el in castron.Asezonam cu sare si piper si putin cimbru uscat, punem si 2 linguri de bulion si amestecam compozitia rezultata.
Ehi...si acum, cu rabdare si istetime, incepem sa impachetam sarmalutele in foile de vita.Cand sunt gata impachetate, legam fiecare sarmaluta cu cate un fir doua de arpagic, pe care l-am oparit in prealabil si imediat dupa oparire l-am mutat in apa cu gheata pentru as pastra culoarea si prospetimea.
Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei in care vom cali cealalta ceapa ramasa, dupa ce am tocat-o marunt. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam celelalte 3 linguri de bulion ramase si putina apa (cam 2 cani).
Lasam sa clocoteasca si adaugam si sarmalele in sos.Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora.Mmmm...sunt delicioase!
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu