vineri, 24 iunie 2011

Mazare cu carne de porc


O mancarica foarte consistenta si delicioasa.

Ingrediente:
- 500 g carne de porc (pulpa)
- 3 linguri de ulei
- 500 g mazare proaspata sau congelata
- 1 ceapa potrivita
- 1 morcov
- 1 ardei gras (rosu, galben sau verde, dupa preferinta)
- 5 rosii proaspete mari sau 1 cutie de rosii decojite
- 1 legatura de patrunjel
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
                          Se spala carne si se taie cuburi. Se incinge uleiul intr-o crataita si se pune carnea la prajit.
Legumele le spalam si le tocam cuburi. Cand carnea este aproape prajita, adaugam in cratita si legumele si le calim si pe ele cateva minute. Apoi adaugam si mazarea si 2-3 cani de apa si  lasam sa fiarba aproximativ 30-40 de minute, pana cand mazarea s-a inmuiat. Punem in cratita si rosiile si mai lasam sa fiarba pana scade si rosiile sunt fierte. Asezonam cu sare si piper dupa gust si la sfarsit adaugam patrunjelul spalat si tocat.
                          E o mancare usor de gatit si foarte consistenta si buna.

                            Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu