duminică, 26 iunie 2011
Supa cu galusti
Cum am facut supa cu galusti? Foarte simplu, dar pe cat de simplu, pe atat de delicios.
Ingrediente:
- 4 tartite de la pulpe
- 1 ceapa maricica
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- radacina de telina
- secretul gustului de legume
- 2 oua
- gris
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Am curatat tartitele bine si le-am spalat si le-am pus in oala de 6l, cu vreo 5l de apa. Cand a iceput sa fiarba am luat frumos spuma de deasupra si am pus si legumele, curatate si spalate dar intregi. Am lasat sa fiarba si dupa 30 de minute am pua si 1 lingura si jumatate de secretul gustului de legume.
Dupa ce s-au fiert si tartitele si legumele (cam dupa o ora si ceva), le-am scos din supa cu o spumiera.Legumele le-am pasat, iar carnea am separat-o de oase si am facut-o bucatele mici si apoi le-am pus pe toate inapoi in supa. A mai dat cateva clocote si apoi am pus galustile pe care le-am preparat astfel:
Am batut bine, bine cu o furculita cele doua oua, am pus cam o lingurita ras de secretul gustului si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.Am batut din nou putin, apoi am pus grisul, putin cate putin si am mestecat pana a devenit ca un aluat, nici prea subtire, dar nici prea gros. Apoi, cu o lingurita, am format galusti pe care le-am pus in supa. Am lasat sa mai fiarba inca vreo 20 de minute, cat sa se umfle si sa se faca pufoase galustile, si apoi am tocat patrunjelul si l-am p[us si pe el in supa. Mirosea asa de bine si arata atat de delicios!
Voi ce ziceti? Nu arata bine? Si de-ati sti cat de buna a fost! Tocmai de aceea va rog sa icercati aceasta reteta sa savurati si voi asa cum am facut eu. :)
Pofta buna!
-
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ai si talent la scris, draga mea! esti o comoara!
RăspundețiȘtergerema bucur si-ti multumesc ca esti prietena mea!
(la fel e si ptr nutsu si mihal :)) )
:k:k:k