Ingrediente:
-1 pachet de unt
-250g de zahar
-2 linguri de cacao
-150ml lapte
-7-8 linguri de nuca macinata
-200g de faina
-4 oua
-1 plic de parf de copt
-arome (esenta de rom, vanilie,coaja rasa de lamaie)
Mod de preparare:
Se amesteca untul, zaharul, laptele si cele 2 linguri de cacao intr-o craticioara.Punem craticioara pe foc si se amesteca continu pana fierbe in clocot cateva minute si apoi, crema care a rezultat o lasam sa se raceasca.
Jumatate din crema o rasturnam intr-un lighenus, peste care adaugam nuca macinata,faina,galbenusurile, praful de copt, aromele si albusurile batute spuma.
Compozitia se toarna intr-o tava si se da la cuptor la foc mijlociu. Cand blatul este copt se lasa putin la racit pentru a se putea scoate din tava fara sa se rupa. Se taie cuburi.
Fiecare cub se trece prin crema ramasa, apoi prin nuca macinata, nuca de cocos,sau de pune un mot de frisca sau de crema de prajituri.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu