duminică, 26 iunie 2011

Pulpe de pui cu cartofi noi si masline la cuptor



M-am trezit dimineata si ma gandeam:"ce voi gati azi? ce am in frigider?". Si am mers sa vad ce pot face. Am scos 4 pulpe mari care aveau si tartite, vreo 200 g masline si in camara am gasit cartofi noi. Buuuun! Din astea ies felul 1 si felul 2. Deci, m-am pus pe treaba si am gatit tartitele - supa cu galusti, iar pulpele le-am azvarlit in cuptor  pe un pat de cartofi noi si masline. Voi scrie acum reteta de pulpe cu cartofi si apoi pe cea de supa cu galusti.

Ingrediente:
- 4 pulpe taiate in doua
- 6 cartofi maricei
- 200 g masline
- 2 linguri secretul gustului de legume
- tarhon, rozmarin, oregano, chili - toate uscate
- 2 graunti de usturoi
- rosii pentru ornat
- ulei, cam vreo 6 linguri

Mod de preparare:
                          Mai intai spalam si curatam pulpele bine si apoi le taiem in doua.Cartofi ii curatam si ii feliem mai grosi. Apoi, din ulei , secretul gustului, tarhon, rozmarin, oregano si chili facem un fel de dresing in care inecam si tavalim si cartofii si pulpele. Astfel fiind gatite si pulpele si cartofii, vom lua o tava destul de maricica si vom aseza mai intai cartofii, peste care vom presara usturoiul tocat subtire, apoi maslinele si apoi pulpele. Turnam si o cana de apa in tava si introducem la cuptor circa o ora - o ora si 10 min., in functie de cum va place de crocant.
                        

Asa arata dupa ce am scos tava din cuptor.
Am asezat frumos pe farfurie, am presarat 2,3 fire de patrunjel si oregano din gradina mea din balcon si am taiat alaturi, in forma de floare, o rosie zemoasa si delicioasa, peste care am pus o frunza de busuioc si 4 de arpagic, tot din gradina mea :).
Si farfuria arata cam asa:




Si au fost atat de bune, ca am fost laudata si de cel mai mare critic al meu, MihaL :).

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Delicios! a fost de ajuns sa vad poza pe google si am si intrat sa vad reteta. cred ca si in anul 2013 este la fel de buna :)

    RăspundețiȘtergere