E minunat ca au aparut rosiile romanesti de gradina. Au gust si savoare, sunt suculente si in acelasi timp parfumate.O aroma incomfundabila. Acelasi lucru il putem spune si despre castraveti. Dar nu despre legume vroiam sa vorbim acum, ci despre reteta mea de snitele de porc. Aceste minunate legume adauga savoare si rafinament snitelelor. Si hai sa recunoastem - si culoare si frumusete farfuriei :). Deci reteta de snitele:
Ingrediente:
- 500 g carne de porc (pulpa)
- 3 oua mari
- faina, cam o ceasca si jumatate
- 1/2 lingura de secretul gustului de legume
- piper, dupa gust
- oregano, tarhon - uscate, cam cat luam intre degete
Mod de preparare:
Spalam carnea si o zvantam, apoi o feliem (mie mi-au iesit din 500 g de carne 12 bucati destul de maricele). Dupa asta, ne punem pe deranjat vecinii, batand carne bine cu ciocanul de snitele.Cand am indeplinit aceasta misiune si vecinii au inceput sa ne bata in teava de la calorifer, trecem la preparat aluatul pentru carnita.
Intr-un bol destul de maricel, spargem ouale si le batem bine, bine cu furculita. Adaugam secretul gustului, piperul, oregano si tarhonul si batem din nou pana se incorporeaza bine toate condimentele. Apoi adaugam faina putin cate putin si mestecam bine pana capata o consistenta ca si a aluatului de clatite.
Buuuuuuuuun! Totul fiind pregatit, nu ne mai ramane decat sa scufundam bucatile de carnita, una cate una, pe rand, in aluatul preparat si apoi repejor, punem carnita astfel gatita in uleiul bine incins. Le prajim si pe o parte si pe cealalta pana se rumenesc bine si le scoate, sa se scurga surpusul de ulei, pe un servetel de hartie.
Sunt delicioase! Pot fi un fel principal, sau putem realiza sandwichuri minunate, ori taiate cubulete putem face minuturi. :) . Eu le-am servit ca fel principal, alaturi de cartofi prajiti, rosii, castraveti si arpagic. :)
Pofta buna!
arpagicul e din gradina de balcon?
RăspundețiȘtergere