vineri, 3 iunie 2011

Painea noastra cea de toate zilele


Ingrediente:
-1 kg de faina
-25 g de drojdie proaspata
-3 linguri de ulei de masline
-2 linguri de zahar
-sare dupa gust
-apa calda (cam 500-600 ml)

Mod de preparare:
Intr-un lighean mai mare se amesteca faina cu restul ingredientelor, iar apa se adauga treptat si se framanta bine, bine pana devine un aluat nici foarte moale dar nici foarte tare..E bun aluatul, atunci cand la sectionarea lui,se vad buline de aer.
Impartim aluatul in 2 bucati.Fiecare bucata o vom intinde cu sucitorul, apoi o vom rula formand o bagheta pe care o vom aseza in tava de cozonac sau de chec.Mai putem creea diferite forme jucandu-ne cu aluatul: impletim aluatul,formam bilute si creem o floare...
Dupa ce am asezat aluatul in tavi, acoperim tavile si lasam sa se odihneasca aproximativ 1 ora.
La finalizarea acestei ore observam ca aluatul si duplat cantitatea. Intr-un bol spargem un ou si il batem bine cu furculita. Cu o pensula de bucatarie intindem oul peste aluat si dam tava la cuptor cam 45 de minute. Atat dureaza la cuptorul meu...In functie de cuptorul vostru, veti stabili timpul de coacere facand testul cu scobitoare, dar numai dupa ce au trecut cel putin 30 de minute.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu