Ingrediente:
Pentru aluat:
- apa
- faina
- secretul gustului de legume
- 2 oua
Pentru umplutura:
- orez
- ardei gras rosu
- ceapa verde
- sunca presata
- morcov
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un castron mai adanc, spargem 2 oua pe care le batem bine, bine cu furculita. Adaugam secretul gustului si mai batem putin, apoi adaugam apa si batem cu telul pana se face putin spuma. Urmeaza faina pe care o adaugam treptat, putin cate putin si batem cu telul pana devine ca o smantana. Intr-o tigaie pentru clatite incingem putin ulei si prajim clatitele, intorcandu-le pe fiecare parte. Le asezam pe o farurie una peste alta si le lasam pana preparam compozitia.
Compozitia:
Orezul se fierbe cu putin ulei si putin secretul gustului. Cand orezul s-a fiert il lasam sa se raceasca. Morcovul, ardeiul gras, sunca presata si ceapa verde, le spalam, le curatam si le taiem fasii lungi.
Incorporare:
Luam o clatita si intindem orezul pe intreaga ei suprafata. La mijlocul clatitei asezam frumos legumele si sunca presata, peste care presaram sare si piper dupa gust. Apoi rulam clatita. Si asa vom face cu toate. Pentru a le servi la masa , eu am taiat fiecare clatita in bucatele de 3-4 cm si le-am asezat pe farfurie. Se pot manca si intregi, depinde de gustul si imaginatia fiecaruia. :). Iata cum le-am servit eu :
Pofta buna!
of, doamne, ce bine pot sa arate! si cred ca sunt si tare gustoase ...
RăspundețiȘtergere