Ingrediente:
Blat: - 4oua
-1/2 cana de zahar
-un praf de copt
-2 linguri de cacao
-8 linguri de faina
Crema: - 2 plicuri budinca de caramel
- 6 linguri de zahar
- 800ml de lapte
- 100 g de margarina la temperatura camerei
Sirop: - 1/2 cana de apa
- 4 linguri zahar
- esenta de rom
Mod de preparare:
Preparare blat:
Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile si cacaoa si se amesteca bine. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt. Se coace timp de 20 min la foc mediu spre mic.
Preparare crema:
Budinca se amesteca cu cateva linguri de lapte si cateva linguri de zahar. Restul de lapte se pune la fiert cu margarina si cand incepe sa clocoteasca se adauga budinca. Se tine putin pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Preparare sirop:
Se pun ingredientele pe foc si se fierbe pana se topeste zaharul.
Blatul se insiropeaza cu siropul obtinut si deasupra se pune budinca, se decoreaza cu ciocolata amaruie rasa si se introduce la figider timp de 2-3 ore. Este asa de buna si racoroasa, incat a mancat si criticul meu cel mai dur, Mihu. Va invit sa incercati si voi reteta si va promit ca nu o sa va para rau.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu