joi, 23 iunie 2011

Prajitura pufoasa cu budinca


Aseara aveam asa o pofta de ceva dulce... dar nu stiam ce sa fac. Vroiam ceva dulce dar racoros. Si atunci m-am gandit ca ceva cu budinca ar fi excelent. Si asa a fost, delicios...Deci, am facut prajitura pufoasa cu budinca.

Ingrediente:
Blat: - 4oua
        -1/2 cana de zahar
        -un praf de copt
        -2 linguri de cacao
        -8 linguri de faina

Crema: - 2 plicuri budinca de caramel
            - 6 linguri de zahar
            - 800ml de lapte
            - 100 g de margarina la temperatura camerei

Sirop: - 1/2 cana de apa
          - 4 linguri zahar
          - esenta de rom

Mod de preparare:
Preparare blat:
          Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile si cacaoa si se amesteca bine. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt. Se coace timp de 20 min la foc mediu spre mic.

Preparare crema:
          Budinca se amesteca cu cateva linguri de lapte si cateva linguri de zahar. Restul de lapte se pune la fiert cu margarina si cand incepe sa clocoteasca se adauga budinca. Se tine putin pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Preparare sirop:
         Se pun ingredientele pe foc si se fierbe pana se topeste zaharul.

         Blatul se insiropeaza cu siropul obtinut si deasupra se pune budinca, se decoreaza cu ciocolata amaruie rasa si se introduce la figider timp de 2-3 ore. Este asa de buna si racoroasa, incat a mancat si criticul meu cel mai dur, Mihu. Va invit sa incercati si voi reteta si va promit ca nu o sa va para rau.

          POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu